Konferansier

Else Kåss Furuseth startet i radio, men beveget seg raskt over i TV, hvor hun i flere år har vært programleder for Torsdag Kveld fra Nydalen, ELSE, Det er lov å være blid og Mandagsklubben. I 2013 mottok hun Oslo bys kunstnerpris, blant annet på bakgrunn av soloforestillingen Kondolerer. Forestillingen har høstet massiv publikumsros, og er sett av nærmere 65.000 publikummere. Høsten 2014 var Else en av trioen i suksessforestillingen Mot i Brøsta, og nå er hun tilbake på scenen med forestillingen Gratulerer som er oppfølgeren Kondolerer.

 

 

 

 

 

Foredragsholdere

 

 

 

Silvija Seres er matematiker og teknologiinvestor. Hun har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer, og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun jobber nå som styremedlem i flere store selskaper, inkludert Oslo Børs og NRK, og som aktiv investor i flere teknologibedrifter.

 

 

 

 

Klaus Mohn er professor i petroleumsøkonomi ved Universitetet i Stavanger og prof II ved NHH. Han har tidligere vært forsker i Statistisk Sentralbyrå, arbeidet i DnB Markets og vært sjeføkonom i Statoil (2009-2013).Hans akademiske interesser ligger særlig å forholdet mellom samfunnsøkonomi, energi og ressursforvaltning.

 

 

 

 

 

 

Eldar Sætre har vært konsernsjef i Equinor ASA siden 2014, og ansatt i selskapet siden 1980. Han var konserndirektør Økonomi og finans (CFO) fra 2003 til 2010 og konserndirektør for Markedsføring, prosessering, og fornybar energi fra 2011 til 2014. Eldar er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole

 

 

 

 

 

 

Ingerid Salvesen har blant annet jobbet som dokumentarjournalist i Dagens Næringsliv  og utenriksjournalist i NTB, og skrevet for flere av Norges største aviser som frilansjournalist. Hun har en mastergrad fra Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo med fokus på klima- og energipolitikk, en bachelor i journalistikk fra OsloMet og Pontificia Universidad i Santiago, Chile, og har jobbet ved Utenriksdepartementets FN-delegasjon i Geneve. Hun har vært med på å starte opp og drive den uavhengige utenrikspodkasten «Du Verden!», og var våren 2018 Journalist Fellow ved Reuters Institute for the Study of Journalism ved Universitetet i Oxford. Her studerte hun hvordan man kan lage mer forskningsbasert og engasjerende journalistikk på klimaspørsmål. Hun underviser regelmessig på journalistutdanningen ved OsloMet, og har lang erfaring med å lede offentlige debatter og arrangementer.

 

 

Ingrid von Streng Velken er overbevist om at en av verdens største utfordringer heter global oppvarming og brenner for å jobbe med en raskere og mer kostnadseffektiv overgang fra fossilt til fornybart. Hun er konserndirektør for Innovasjon og Utvikling i BKK, Vestlandets største fornybare energiselskap. Hun har ansvar for virksomhetens investeringsselskap, BKK Grønn InVest, som investerer og hjelper fram gode løsninger som radikalt kan forbedre dagens energisystem eller introdusere helt nye forretningsmodeller.  Selskapet har nylig lansert et nytt selskap sammen med Bergen Havn for å utvikle landstrøm til cruise og båter i Bergen så raskt som mulig og senest innen 2020. Hun har tidligere jobbet i Boston Consulting Group der hun blant annet hadde stillingen som Global Manager Sustainability.

 

 

 

 

Jeg heter Tugushan Alp og kommer fra Istanbul i Tyrkia. Siden jeg som barn så min far dyrke sine potteplanter på terrassen har jeg alltid vært fasinert av grønne vekster. Etter flere år i hotell- og restaurantbransjen kom jeg til Norge. Her ble jeg overrasket over å ikke kjenne igjen smakene som jeg var vant til, og ideen min om å starte min egen produksjon begynte å spire i hodet. Etter år med testing og feiling i min egen kjeller fant jeg løsningen! Da oljekrisen traff Vestlandet i 2016 mistet jeg jobben min, og det var tid for å realisere en overmoden gründeridé. Med moderne teknologi og kunnskap kan vi nå dyrke maten bærekraftig i nærheten av forbrukeren. Det er dette som er visjonen til Urban Gartneren. Vi har bygget Norges første fullskala innendørs vertikale salatfabrikk. Midt i Molde sentrum produserer vi salater i fem etasjer, med 80 % mindre vannforbruk enn tradisjonelt, ingen avrenning til grunnvann og ingen bruk av plantevernmidler. Salatene leveres til lokale butikker, hoteller og kantiner samme dag som de høstes – og selvfølgelig med den smaksopplevelse som ferske salater skal gi.

 

 

 

Kjersti Aass er sivilingeniør fra NTNUs Entreprenørskole og jobber i Yara som Sustainability Development Director og er medlem av konsernstyret. Yaras misjon er å sørge for mat til verdens befolkning og verne om jordkloden på en ansvarlig måte. Hun engasjerer seg for betydningen riktig plantenæring spiller for klimasmart landbruk, produksjon av næringsrik mat, økonomisk utvikling og bekjempelse av sult. Hun mener det er viktig å bruke tiden på løsninger som gir skala, som gjør en stor forskjell i verden. Kjersti brenner for vitenskap og samarbeid – gjerne utradisjonelle partnerskap som dytter oss ut av komfortsonen. Hun har bakgrunn som konsulent og som feltarbeider i nødhjelpsoperasjoner i noen av verdens mest urolige steder.

 

 

 

 

Chip Heath is a professor at Stanford Graduate School of Business, teaching courses on business strategy and organizations. He is the co-author (along with his brother, Dan) of four books including Decisive, Switch, and Made to Stick. Their newest book, The Power of Moments: Why Certain Experiences Have Extraordinary Impact, was published in October 2017. All four books have been Wall Street Journal and New York Times bestsellers and two were #1 bestsellers. Their books have been translated into 33 languages including Thai, Arabic, and Lithuanian. Chip has consulted with clients ranging from Google and Gap to The Nature Conservancy and the American Heart Association and he has helped more than 450 startups hone their business strategy and messages. His parents are just happy that their sons are playing well together.

 

 

 

 

Photo: Steffen Jãnicke

Yascha Mounk is a Harvard Lecturer and go-to authority on why democracy is in perilous danger. His third book, The People vs. Democracy: Why Democracy Is in Danger & How to Save It offers a critically important rationale for this seismic change, weaving together historical, economic, and cultural analysis. While offering a grim diagnosis, Mounk is also hopeful—he offers practical methods for everyday citizens to combat this trend, and rediscover why our rights, freedoms, and protections are worth fighting for. Writing regularly for The New York Times, The Wall Street Journal, Foreign Affairs, CNN, The Nation, and Die Zeit—and appearing on radio and television in over ten countries—Mounk also writes “The Good Fight” column: articles on populism, resistance, activism, and the changing face of democracy for Slate magazine. He’s also the host of a new podcast, also called “The Good Fight,” which interviews political luminaries such as George Packer, Mark Blythe, Brian Klaas, and more.

Mounk lectures on Political Theory at Harvard University’s Government Department, and is a Fellow in the Political Reform Program at New America. He received his BA in History from Trinity College, Cambridge and his PhD in Government from Harvard University.

 

 

 

Christina Boutrup er dansk næringslivsjournalist, og har fulgt Kinas utvikling tett i 14 år. Hun har blant annet vært Kina-korrespondent for Berlingske og programleder for flere radio- og tv-program om Kina. Hun har skrevet flere kritikerroste bøker om dansk-kinesisk handel og er aktuell med Den store tech-revolution – sådan former Kina vores fremtid (People’s Press). Christina er også aktiv i tenketanken ThinkChinas advisory board ved Københavns Universitet, og fast Kina-analytiker for dansk TV2 og News

 

 

 

 

 

 

Martine Poppe er billedkunstner og bosatt i London. Hun har bachelor- og mastergrad fra Slade School of Fine Art, University College London og jobber med Kristin Hjellegjerde Gallery i London og Berlin. Hennes separat- og tomannsutstillinger inkluderer Aphrodite lowers her mirror på Kristin Hjellegjerde Berlin i 2018, Rink+Poppe på Venet-Haus Galerie i Tyskland 2017 og Crinkled Escape Routes på Kristin Hjellegjerde Gallery i London 2016. Hennes neste planlagte separatutstilling åpner på Trafo Kunsthall i Asker i november 2018. Martine har i tillegg deltatt på en rekke anerkjente gruppeutstillinger i inn- og utland, tillegg til en rekke visninger på kunstmesser, bl.a i Basel og San Francisco.

 

 

 

 

Susanne Kaluza er CEO i SHE, et selskap som jobber for mer mangfold og likestilling i næringslivet. Ved siden av jobb har Susanne vært initiativtaker til en rekke kampanjer som Gå for Sumaya, Sunn Fornuft plakaten, Kryss Kvinner Inn, postitgeriljaen og kampen mot reservasjonsretten. Hun er blant annet kåret til en av landets 10 største ledertalenter av E24, Årets Meningsbærende Redaktør av Redaktørforeningen, Årets Kvinnelige Medieledertalent av Medienettverket og en av landets 100 mektigste kvinner av Kapital. Tidligere har hun vært spesialrådgiver for samfunnsansvar i Trigger, redaktør i Egmont Publishing, kvinnehistorisk spaltist i Morgenbladet, skrevet blogg, gitt ut tre bøker og jobbet 10 år som journalist i Dagbladet Magasinet.

 

 

 

 

 

Sigrun Vågeng er sjef i NAV, en av Norges største virksomheter med ansvar for å iverksette arbeids- og velferdspolitikken. NAV forvalter mer enn 1/3 av det norske statsbudsjettet, og har 19 000 ansatte. Nå jobber hun for å dreie NAV i retning arbeid og styrke kontakten med næringslivet. For å få til dette jobber hun med organisasjonsutvikling, kompetanse, digitalisering og ledelse. Vågeng har i en årrekke hatt ulike lederjobber og flere styreverv. Hun har bla vært direktør for arbeidsliv i NHO og administrerende direktør i KS.

 

 

 

 

 

 

 

 

Elise Johnsen Kirkhus har åtte års erfaring som advokat, først i DNB, så advokatfirmaet BAHR. I BAHR har Elise jobbet innen bank og finans med hovedfokus på børs, verdipapirrett og derivater. Hun er også CFA Charterholder (Chartered Financial Analyst). Nå leder Elise BAHRs teknologisatsing, datterselskapet BAHR LEAP, som fokuser på mulighetene som det digitale paradigmeskiftet byr på. Kunstig intelligens og maskinlæring åpner for «digitale revolusjoner» innen advokatbransjen.

 

 

 

 

 

Foto: Paal Audestad

Jonis Josef Afrah Abdulle er en norsk komiker og programleder på radio. Jonis startet yrkeskarrieren som aksjemegler etter å ha studert finans på BI, men har siden 2014 jobbet fulltid som komiker. Han har vært med i flere tv-programmer som Latter Live, HumorLab, Unge Lovende m.m. Han har også ukentlige podcastshow med humorgruppa Terningkast Tre, og jobbet sommeren 2017 som programleder på NRK P3.

 

 

 

 

 

Per Espen Stoknes  er TED Global Speaker, utdannet psykolog med dr.grad i grønn økonomi og arbeider som forsker og leder for BI senter for Grønn Vekst. Han er med-grunnlegger av flere miljøteknologiselskaper, og har lang erfaring som foreleser samt bedriftsrådgiver innen scenario-baserte strategier. Siste bok er Det vi tenker når vi prøver ikke tenke på global oppvarming (2017) på tiden.no

 

 

 

 

 

 

 

Kristin Eriksen er Investeringsdirektør i Salvesen & Thams Invest. Jobben som investeringsdirektør innebærer å utvikle selskaper fra å være bra til å bli eksepsjonelle, og handler i stor grad om å gjøre andre mennesker gode. I tillegg har Kristin ni styreverv, både som styreleder og styremedlem. Kristin har vært leder for SIKT Alumni siden starten. SIKT Alumni er et nettverk for alle tidligere deltagere på SIKT konferansen. SIKT Alumni har i dag over 800 medlemmer, og arrangerer flere årlige både sosiale og faglige samlinger.

 

 

 

 

 

Stina Ihle Amankwah er initiativtaker og student fra Bergen med norsk mor og ghanesisk far. Bachelor i internasjonal jus fra The Hague University of Applied Sciences, og holder på med en master i systemdynamikk ved UIB. Jobber med forebygging av tvangsekteskap og negativ sosial kontroll gjennom samtalegrupper, rollespill og dialogtrening ved Møhlenpris idrettslag, er mentor mot radikalisering i Bergen kommune, og er ansvarlig for utdanning av juniormentorer ved MIL/RVTS.