Forelesere

Tidligere år:

En viktig del av SIKT er å lære fra verdensledende eksperter. Hvert år deltar norske og internasjonale profiler for å belyse årets tema fra ulike perspektiver og holde praktiske workshops med fokus på å utfordre, diskutere og lære av hverandre. Her er noen av de som har besøkt konferansen tidligere år:


Chip Heath (2018): Heath er professor på Stanford Graduate School of Business der han foreleser innen forretningsstrategi og organisasjoner. Han har, sammen med sin bror, skrevet fire bøker som alle har nådd førsteplass på New York Times bestseller-lista og blitt oversatt til 33 språk. Han har fungert som konsulent for et bredt utvalg av klienter, alt fra Google til The Nature Conservancy og har hjulpet mer enn 450 startups med deres forretningsplan og budskap.
Yascha Mounk (2018): Harvard-foreleser med førstehåndskunnskap om hvorfor demokratiet vårt står i fare. Dette er også temaet i hans siste bok The People vs. Democracy: Why Democracy Is in Danger & How to Save It. Mounk skriver jevnlig for The New York Times, The Wall Street Journal, Foreign Affairs, CNN, og Die Zeit.

Daniel Shapiro (2017): Shapiro er utnevnt som en av Harvard Universitys 15 øverste professorer, i tillegg til å grunnlegger og leder av “Harvard International Negotiation Program”. Shapiros erfaring er bred, med alt fra å fungere som rådgiver for ledere av krigsherjede land til å jobbe med toppledere. Gjennom dette arbeidet har han hjulpet utallige organisasjoner og mennesker med å løse de problemene som i hovedsak splitter oss. Han fungerer som konsulent for regjeringsledere og Fortune 500-selskap og har jobbet med alt fra gisselforhandlere til familier I krise, fra administrerende ledere til statsledere I konflikt.Ole Gunnar Solskjær (2016): En av Norges mest populære og fremste fotballspillere gjennom tidene. Solskjær vant det engelske seriemesterskapet med Manchester United hele seks ganger, i tillegg til to FA-cuptrofé og sitt sportslige høydepunkt da han i 1999 scoret seiersmålet på overtid i Mesterliga-finalen mot Bayern München. Som Manager for Molde Fotballklubb har han vunnet det norske seriemesterskapet i fotball to ganger, i 2011 og 2012, samt cupmesterskapet i 2013. Har også vært manager i Cardiff og er for tiden manager i Manchester United.
Valérie Gauthier (2015): Førsteamanuensis hos HEC Paris. Gjesteforeleser på MIT Sloan School og Management. Med sin fremragende ekspertise innen lingvistikk, ledelse og mellomkulturelle relasjoner har hun satt sammen et program for utvikling av relasjonskommunikasjon og ledelse bygget på ideen om savoir-relier (relasjonsintelligens). Hun er for øyeblikket pådriver for Leadership Certificate-programmet for HEC Paris.
Dr. Tina Seelig (2014): Professor ved Stanford University og daglig leder i Stanford Technology Ventures Program (STVP) på entreprenørskapsavdelingen ved Stanford University’s School of Engineering. Hun underviser også i kreativitet, innovasjon og entreprenørskap. Seeling har skrevet 16 populære vitenskapelige bøker og pedagogiske spill.

Nick Woodman : Etter endt utdanning, grunnla Woodman to startups, men ingen av dem var helt vellykket. Så, mens han var å surfetur, kom han på ideen om å bruke et lite 35mm kamera festet til hånden med strikk for å filme mens han surfet. Denne ideen var opphavet til grunnleggelsen av GoPro cameras, som han er grunnlegger og CEO av.

Kristin Skogen Lund : Konsernsjef i Schibsted, tidligere administrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), administrerende direktør i Aftenposten 2007–2010, konserndirektør i Telenor 2010–2012 og visepresident og president i NHO.

Marit Breivik : Landslagstrener for kvinnehåndball fra 1994 – 2009. I denne perioden vant landslaget 13 medaljer i internasjonale mesterskap. Breivik ble kåret til «Årets trener» i 2001, 2004, 2007 og 2009. I 2008 ble hun ble stemt frem til «Årets navn» i VG og tildelt prisen «Kunsten å lede» av HR Norge.

Zeinab Badawi : BBC journalist og programleder av Hard Talk. Født i Sudan, men flyttet med familien til London da hun var to år. Studerte på Oxford og LSE. Badawi ble kåret til International TV Personality of the Year i 2009.


Boyan Slat : Oppfinner og gründer som jobber for å skape teknologi som kan løse samfunnsproblem. Da han var 17 år, sluttet han på skolen for å grunnlegge The Ocean Cleanup, som jobber for å utvikle og implementere teknologi for å rydde plast i sjøen. Boyan Slat er historiens yngste vinner av FN’s høyeste miljøpris, Champion of the Earth.


Hans Vestberg : CEO av Verizon Communications, hvor han tidligere også har vært chief technology officer. Før Verizon, var Vestberg CEO av Ericsson. Han har også tidligere vært president av den Svenske Olympiske Komitee.