SIKT-middagen

Hei!

Jeg heter Rune og er kokken på Skaugum. Jeg har fått gleden av å lage oppskriften til SIKT-middagen 2020. Håper du gleder deg til å lage og servere den til dine gjester på årets SIKT-konferanse!

Retten du skal lage er shakshuka, en tomatisert gryte med «posjerte egg», masse smak og krydder. Retten har røtter fra Midtøsten, og finnes i mange ulike varianter. I dag skal dere lage den som er mest kjent. Retten servers med en auberginsalat, landbrød og smør.

Til dessert blir det vaffel med hjemmelaget salt karamell og iskrem – kan man få noe bedre?

Et par små tips:
Hele shakshukabasen kan lages dagen i forveien, bare unngå å ha i eggene før samme dag som servering. Hvis du lager shakshukabasen dagen før, må den stå 3 timer på kjøkkenbenken og tempereres før den settes i ovnen. Eggene kan du knekke i når du tar formen ut av kjøleskapet.

Augberginen til salaten kan også lages dagen i forveien, og du kan også for- berede granateplekjernene. Vent med å ha på olivenolje over salaten til rett før servering.

Salt karamellsaus kan også lages dagen i forveien, og puttes i kjøleskapet. Tem- perer like lenge som shakshukabasen.

Ta isen ut av fryseren omtrent 15 minutter før dere skal spise dessert. Da får den en mye bedre konsistens, og enda bedre smaksopplevelse. Om noen av gjestene har allergier, er sorbet et godt alternativ. Velg en du synes er god.

På grunn av covid-19 kan det være lurt å servere alt på tallerken istedenfor fat.

Lykke til!
Rune Hinnaland BjørnengHilsen fra kokken | Handleliste | Oppskrift shakshuka | Oppskrift salat | Oppskrift dessert